Saavuimme varhain maanantaiaamuna aurinkoiseen Kuusamoon monen puuduttavan ajotunnin jälkeen. Kuusamo sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa, Koillismaalla ja Ruka on siellä sijaitseva hiihtokeskus. Odotimme innoissamme edessä olevaa päivää ja tulevaa seitsemän päivää kestävää matkaamme, jonka aikana pääsisimme tutustumaan Vaara-Suomen kauniisiin maisemiin ja matkakohteisiin. Matkamme oli määrä alkaa Rukalta ja päättyä Kolin rentouttavaan kylpylään. Tämän päivän aloittaisimme laskettelulla Rukan mahtavissa rinteissä ja jatkaisimme siitä aina huskysafarin kautta rentouttavaan saunaan ja avantoon.

Olimme varanneet yhdeksi yöksi huoneen aivan laskettelurinteiden lähistöllä olevista huoneistoista, josta oli lyhyt kävelymatka sekä rinteeseen, että Rukan kylän keskustaan. Majoituimme kaikki samassa huoneessa, sillä emme kokeneet tarpeelliseksi varata kahta huonetta vain yhdeksi yöksi.

 

fdsafdsafdafdsa.jpg

 

Purimme innoissamme matkatavaramme, puimme lasketteluvaatteet päällemme ja lähdimme kävelemään kohti varustevuokraamoa, josta saisimme niin välineet kuin hissiliputkin. Emme olleet halunneet ottaa omia varusteita mukaan, sillä ne olisivat vieneet turhan paljon tilaa.

Päätimme vuokrata itsellemme sukset, sillä kukaan meistä ei ollut oikein ikinä lautaillut ja halusimme viettää tämän päivän rinteessä rentoutuen ja hauskaa pitäen.

Rinnemahdollisuuksia oli hurjan monta erilaista emmekä aluksi osanneet päättää minne rinteisiin menisimme ensimmäisiksi. Päädyimme kuitenkin lähimpänä Rukan kylää sijaitseviin eturinteisiin, jotka myös vaikeustasoltaan tuntuivat soveltuvan tarpeisiimme parhaiten.

 

rgtdfgsdfg.jpg

 

Rinteet olivat loistokunnossa ja viihdyimme mäessä erinomaisesti. Olisimme voineet jatkaa laskua iltaan saakka, mutta lopulta lähestyvä husky safari ja kurniva nälkä pakottivat meidät jättämään jäähyväiset rinteille.

Vietyämme varusteet takaisin vuokraamoon suuntasimme kohti Rukan rinneravintolaa, jossa nautimme maittavat välipalasämpylät minttukaakaon kera. Välipalan nautittuamme kävelimme takaisin huoneistoomme ja vaihdoimme vaatetta huskysafaria varten.

 

Koirat läähättivät ja pyörivät innoissaan kun saavuimme huskytilalle. Saimme auttaa koirien valjaiden pukemisessa ja niiden asettamisessa valjakkoon. Tarkoituksenamme oli mennä kahden tunnin valjakkoajelulle ja meitä varten oli varattu neljä valjakkoa, jokaiselle omansa, sillä rekiin mahtui vain ohjaajan lisäksi yksi matkustaja.  

 

dsfgsdfgsdgf.jpg

 

Ilta-aurinko pilkisti yhä puiden takaa kun olimme olleet tunnin verran valjakoiden kyydissä. Maisemat olivat kauniit ja lumi kimalsi auringon säteiden vaikutuksesta. Saimme jopa itse kokeilla hetken aikaa ohjata valjakkoa ja pakko myöntää, että se ei ollut niin helppo miltä näytti. Koirat kuitenkin yrittivät kuuliaisesti seurata antamiamme ohjeita. Olimme innoissamme saamastamme kunniasta, mutta luovutimme ohjat mielellämme takaisin asiantuntevampiin käsiin.

Valjakkoajelun päätyttyä menimme ajelun aiheuttaman viiman kylmettäminä onnellisina saunan lämpöön. Avantoon emme kukaan uskaltautuneet, vaan nautimme rauhassa löylyistä. Saunan jälkeen tilasimme iltapalan huonepalvelusta suoraan huoneistoomme. Iltapalan jälkeen kävimme uupuneina, mutta tyytyväisinä nukkumaan.

Rukalla olisi ollut paljon muutakin nähtävää ja koettavaa esimerkiksi erilaiset porosafarit, luontopolut ja muut talviaktiviteetit, mutta valitettavasti aikataulumme ei antanut periksi tutustua näihin kaikkiin. Rinteet ja luonnonläheisyys tekevät Rukan kylästä kauniin ja mielenkiintoisen lomakohteen.