Heräsimme ajoissa pirteinä uuteen päivään. Tänään aikomuksemme oli suunnata lumilautailemaan, jonka opettelemiseksi tilasimme edellisenä päivänä opettajan opettamaan tätä vaikeaa talviharrastusta. Opetus oli varattu aamupäiväksi.

Tuhdin aamupalan jälkeen suuntasimme hiihtovuokraamoon, josta jokainen vuokrasi itselleen lumilautailukengät ja lumilaudan. Opetuksemme alkoi lumilautailun alkeista. Harjoittelimme tasaisella maastolla, kuinka lumilaudalla liikutaan ja pysytään pystyssä. Sen jälkeen laskimme naruhissirinnettä harjoitellen ensin haavanlehteä etu- ja takaperin. Totesimme lajin olevan todella haastava mutta kokemuksen arvoinen. Rohkeimmat meistä uskaltautuivat kokeilemaan lasten rinnettä kaatuen monta kertaa hississä mutta sehän ei lannistanut, vaan he jatkoivat matkaa. Laji on hyvin haastava ja tarvitsee hyvän lihaskunnon. Sen huomasimme heti automatkalle lähdettyämme, sillä jokainen kehon lihas oli saanut hyvää treeniä harjoittelumme ja laskumme jälkeen.  Vuokatissa on monia rinteitä, joita voi laskea laudalla tai suksin. Ohessa on Vuokatin rinnekartta. Rinteiden väri määräytyy niiden vaikeusasteen perusteella. Siniset ovat helppoja, punaiset normaalia ja mustat vaikeita rinteitä. Tämä pätee kaikkiin laskettelukeskuksiin.

 

fdgh.jpg

 

Lopulta lähdimme ajamaan seuraavaa kohdettamme kohti. Ennen sitä kuitenkin tankkasimme itsemme kylläisiksi maittavalla lounaalla rinneravintolassa. Mielestämme Vuokatti on turisteille loistava talvilomakohde ja se kattaa paljon erilaisia aktiviteetteja niin isoille kuin perheen pienimmillekin. Siellä voi muun muassa lasketella, hiihtää, keilata yms.. Paikka tarjoaa myös kesäisin paljon aktiviteetteja ja alueen kaunis luonto antaa loistavan kuvan Vaara-suomen maisemasta. Suosittelemme paikkaa kaikille talviurheiluhenkisille, sekä ihmisille, jotka nauttivat Suomen rauhallisesta luonnosta.

Lumilautailun jälkeen lähdimme Koliin ja matkanvarrella vierailimme Angry Birds aktiviteettipuistossa. Puisto sijaitsee Vuokatin keskustassa ja se on maailman suurin Angry Birds – sisäaktiviteettipuisto. Sieltä löytyy kaikenikäisille pelejä, leikkejä ja seikkailuja eri teema-alueilla. Suuntasimme Golf Areenalle pelaamaan minigolfia. Suurin osa meistä kokeili ensimmäistä kertaa golfin pelaamista ja se oli paljon vaikeampaa kuin me alun perin ajattelimme.

vot.jpg

Oli hirmu hyvä kokemus, aikaa meni sen verran nopeasti, että piti jo lähteä Kolille. Illalla saavuimme Kolille. Siellä meille oli varattu kahdeksi päiväksi Break Sokos hotelli, jonka yhteyksissä on Koli Relax Spa kylpylä. Kylpylä on Suomen ensimmäinen kansallispuistossa sijaitseva spa-kylpylä ja sitä kehutetaan ympäri Suomea. Kolin kansallispuisto on yksi tunnetuimmista Itä-Suomen luontokohteista ja nähtävyyksistä, ja myös Suomen tunnetuimpia kansallismaisemia. Suomessa on 38 kansallispuistoa ja yksi niistä on Kolin kansallispuisto, joka kuuluu Suomen luonnonsuojelualueisiin. Sen takia valintamme kohdistui tähän kohteeseen.

Majoituimme huoneisiin ja huomatessamme kellon olevan jo paljon päätimme lähteä syömään. Halusimme maistaa perinteisiä ruokia ja huomasimme Grill it! – ravintolassa olevan erikoisruokalistan paikallisiin ruokalajeihin liittyen. Nautimme ihanan illallisen punaviinin kera.

Puhuttaessa paikallista ruoasta, Vaara-Suomen  pohjoiskarjalainen ruoka on elämys. Pohjois-Karjala tunnetaan perinteisestä ruokakulttuurista ja tunnemmat karjalaiset ainutlaatuisia herkkuja ovat mm. horsmankukkatee tai hunajainen siirappi, kalat, riistat ja piirakat (sultsinat, tsupukat, kukkoset,pyöröt ja vatruskat). Myös on tunettu kuten Venäjällä, maitohapolla käytetyt kasvikset esimerkiksi hapankaali.

Ravintolan jälkeen päädyimme lähteä nukkumaan. Päivä oli upea ja olimme väsyneitä, mutta kuitenkin onnellisia hyvästä päivästä.  Oli ihanaa painaa pää hotellin pehmeisiin tyynyihin.

 

vot2.jpg