Kunnon yöunien jälkeen heräsimme virkeinä uuteen päivään. Aamupalan jälkeen pakkasimme tavarat ja jatkoimme matkaa ajellen kohti Iso-Syötetteen laskettelukeskusta, joka sijaitsee Pudasjärven kaupungissa. Nimensä seutu on saanut kahdesta huomattavasti ympäristöään korkeammalle kohoavasta huipusta, Pikku- ja Iso-Syötteestä. Iso-syötteellä tarkoituksemme oli tutustua maisemiin lumikenkäillen sekä moottorikelkkaillen. Syötteellä olisimme jälleen yhden yön.

Iso-Syötteen tunturialue näytti henkeäsalpaavan kauniilta ja lämpimät tuntemuksemme Vaara-Suomen maisemista vain syvenivät. Saavuimme tunturin huipulla sijaitsevaan hotellihuoneeseemme aamupäivällä. Katsoimme mykistyneinä allamme avautuvaa tunturinäköalaa, joka kylpi auringonpaisteessa. Purimme nopeasti tavaramme ja lähdimme kohti kansallispuistoa ja kuuluista Teerivaaraa, jossa tarkoituksenamme oli tarpoa tykkypuiden lomassa lumikenkien kera. Lumikenkäily auringonpaisteessa ja kauniissa luonnon maisemissa oli erittäin mieleenpainuva kokemus. Rankan taipaleen jälkeen lähdimme syömään Iso-Syötteen takatuntureilla sijaitsevan Pärjänkievarin ravintola legendaan, jossa söimme maittavan lounaan.

Olimme lumikenkäilyn lisäksi varanneet opastetun moottorikelkkasafarin. Emme olleet ikinä moottorikelkkailleet ja odotuksemme siitä olivat suuret. Paikalle päästyämme hyppäsimme kelkkojemme kyytiin ja nautimme ajon hurmasta keskellä lumista Iso-Syötettä. Matkan varrella pidimme pienen levähdystauon kaakaota juoden ja makkaraa nuotiolla paistaen.

 

gfjhfgjh.jpg

 

Pitkän ja uuvuttavan päivän jälkeen söimme hotellin ravintolassa täyttävän päivällisen, joka sisälsi Koillismaalle tyypillisiä ruokia, kuten poronkäristystä perunamuussin kera ja lettuja lakkahillolla maustettuna. Ruoan jälkeen kömmimme onnellisina vuoteisiimme.

Myöskin Syötteellä olisi ollut paljon enemmän tarjottavaa, mutta rajoitimme vierailumme tutustumalla ainoastaan Iso-Syötteen laskettelukeskukseen ja sen puitteisiin. Muita mahdollisuuksia olisi ollut neljän kilometrin päässä sijaitseva Pikku-Syötteen laskettelukeskus sekä Pudasjärven kansallispuisto.